2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis



Šiandien su kursioke gėrėme kavą ir užsikalbėjome apie išsigimėlius (kažkoks aštrus kaip ašaka žodis, kurio konotacija mano atžvilgiu visiškai teigiama). Viskas prasidėjo nuo to, kad pasižiūrėjau trisdešimt antrųjų filmą "Freaks", kuriame vaidina tuntas tikrų išsigimėlių, tad juosta man pasirodė įdomiausia žiūrint iš dokumentinės pusės. Po filmo pasidomėjau išskirtiniais žmonėmis plačiau (ne tik aktoriais):

 Harry Earles


Vokiečių kilmės aktorius, priklausęs iš neūžaugų sukurtai grupei "Dolls family", pasirodydavęs cirke, vėliau patekęs į Holivudą. Atliko pagr. vaidmenį klasikiniame Browningo filme "Freaks" (Harrio sesutė iš tos pačios "Dolls family" vaidino jo pavydžią merginą), taip pat pasirodė "Ozo šalies burtininke". Mirė sulaukęs 83.

Johnny Eck



Per gimdymą išvydusi Johnny pribuvėja pradėjo rėkti, kad gimė sulaužyta lėlė, mat Johnnio brolis dvynys buvo visiškai normalus, o antrasis brolis tarsi perpjautas pusiau. J. greitai išmoko vaikščioti rankomis ir ėmė aktyviai veikti. Buvo ne tik aktorius, bet ir fotografas, iliuzionistas, tapytojas, verslininkas, plaukikas, bėgikas, gimnastas, gyvūnų dresuotojas, traukinių konduktorius, lenktynininkas, orkestro dirigentas...



Keistieji sutuoktiniai - moteris beždžionė ir vyras aligatorius
                    
 



"Actekų vaikai"

 Schlitzie (iš "Freaks")








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą